- דף הבית
- סוגי פרחים
- נורית
נורית
מרביתם של פרחי נורית צומחים בגוונים שונים של צהוב, אולם, דווקא הזן הנפוץ ביותר של פרחי הנוריות בארץ (נורית אסיה), צומח בצבע אדום. הדבר מעורר לעיתים בלבול בקרב הציבור הרחב בארץ, שמתבלבלים בין הנורית האדומה לבין פרחי כלנית או פרג. על מנת שתוכלו להבדיל בין השלוש, אתם מוזמנים לקרוא את הפרטים הבאים שריכזנו לכם על הנורית.
סיווג סיסטמטי
נורית, או בשם הלועזי מדעי Ranunculus, היא סוג של פרח ממשפחת הנוריתיים. סוג זה מונה למעלה מ400 מינים שונים ברחבי כל היבשות בעולם. מרבית מיני הנורית הם פרחים רב שנתיים, בניהם ניתן להבחין בנורית אסיה, נורית ירושלים, נורית ארסית ונורית המלל אשר צומחות כולן באזורי מדינת ישראל.
תיאור מורפולוגי ומבנה הפרח
כל מיני הנורית הינם בעלי מבנה זהה הכולל פרח סימטרי, עטיף כפול, שלל עליים ואבקנים, צורה לוליינית של איברי הפרח, 3-5 עלי גביע, 5-8 עלי כותרת. מעבר לאלה, הצבעים, הגדלים והאורכים של העלים, הגבעולים והשורשים, משתנים בין מגוון הסוגים השונים של פרחי הנורית.
רבייה
תהליך רביית פרחי נורית מתבצע על ידי חרקים, בעוד סוג החרקים שמבצע את ההאבקה של הפרחים, משתנה בהתאם למינים השונים ולצבעיהם. למשל: נורית אסיה שצבעה אדום, תואבק בעיקר באמצעות חיפושיות מיוחדות המבחינות בצבע האדום (חיפושיות המכונות פרחיות או זבליות פרחים מסוג אמפיקומה), ואילו נורית ירושלים, אשר צבעה צבעה צהוב, תואבק בידי דבורים, צרעות או זבובים. תקופת הפריחה של פרחי הנורית מתבצעת במהלך חודשי האביב (מרץ אפריל ולעיתים אף בחודש מאי).
צבעי הפרח
פרחי נורית צומחים בשלל צבעים שונים בניהם אדום צהוב ולבן. בארץ ישראל צומחים 17 מינים של פרחי נורית צהובים וסוג אחד של נורית בצבע אדום (נורית אסיה). גם הנורית, בדומה לפרחי בר אחרים בארצנו, היא פרח מוגן אותו אסור לקטוף.
הנורית כסמל
פרחי נורית מסמלים דברים שונים עבור אנשים שונים, תרבויות שונות ומוסדות שונים. בקרב תרבויות יפניות רחוקות נורית מסמלת אובדן. לעומת זאת, עבור ספרים הממליצים על שמות, פרחי נורית מסמלים אומץ, עקשנות, אידיאולוגיה, ישירות ומנהיגות.